Futás

A tapasztalt futók azt mondják, a futást csak elkezdeni nehéz, amikor már rendszeresen futsz szinte rabjává válsz. Ha érzed magadban az erőt és az elhivatottságot, akkor irány a marathon! De ügyelj, hogy ne terheld túl a szervezeted, és mindig a terepviszonyoknak és az időjárásnak megfelelő felszerelésben fuss! Az Alindán találsz több hasznos kiegészítőt is kifejezetten futáshoz, mint a kineziológiai szalag, de érdemes szétnézned a Sport és szabadidő kategóriában, ahol további sporteszközöket találsz.

Hogyan kezdj el futni?

Ahhoz, hogy a futás ne legyen nyűg és feleslegesnek érzett szenvedés, tudatosan kell rá készülni, fokozatosan kell haladni a kitűzött cél felé. Nem utolsó sorban ezzel a módszerrel a sérülések és a felesleges napokon át tartó izomláz is megelőzhető.

A futás boldogsághormonokat szabad fel a testben, ezért nem szabad elfelejteni, hogy mindig csak annyit kell megtenni, amennyi jól esik és nem végkifulladásig kell futni. Persze ki kell lépni minden alkalommal a komfortzónán kívülre, de nem olyan mértékben, hogy az sérüléseket, fájdalmat okozzon.

Indulj el kisebb távra, elsőre fuss egy kilométert vagy kettőt, esetleg váltogasd a futást és a sétát, ezzel tehermentesítve kicsit az izmokat és a szívet. Fontos, hogy a szervezet ne legyen sokkolva a hirtelen terheléstől. A távokat érdemes hetente emelni, de akkor is maximum fél, vagy egy kilométerrel. Ha egy adott táv bizonyos sebességgel nem jelent gondot, akkor lehet a sebességet emelni, majd újra a távot és így tovább.

Fontos: a jól megválasztott futócipő már fél siker. Egy kényelmetlen darabban a futás jobban megterhelő lehet és hosszú távon ízületi fájdalmakat okozhat.

Az igazán bátrak és edzettek újabb és újabb kihívásokkal birkózhatnak meg futás közben, mint például az Alindánál is kapható súlymellény viselése.

Szűrők

4 Termék

oldalanként